Ik ben nooit zo van de goede voornemens. Ik vind dat als je iets wilt, je daar geen symbolische startdatum voor nodig hebt. Gewoon doen. Maar een lieve vriendin kwam opeens aanzetten met een thema voor 2015 – en daar word ik alleen maar gelukkig van.

In De Zenfiles legde de vriendin in kwestie uit waarom ze maar één voornemen heeft. Uiteindelijk bleek dat dit voornemen meer een thema is. Ik heb al gezegd dat 2014 voor mij het jaar van de verandering was, dus zo’n thema trekt me wel. Wat gaat 2015 dan worden voor mij? En waarom?

De grote schoonmaak.
Dat is mijn 2015.

BALANS IN 2015
Als er veel en grote veranderingen plaatsvinden, is het vaak een zootje. In je hoofd, maar ook in je omgeving. Alles is scheef getrokken en hoewel het eigenlijk rechterop staat, moet er wel weer balans komen. Ik heb alles uit de kast gehaald, mijn keuzes gemaakt, nu moet ik de boel weer op orde maken. Terug in de kast wat ik me nog wil herinneren, bij het afval wat ik niet meer nodig heb. Dat wat ik belangrijk vind nog even extra oppoetsen en mijn spiegelbeeld bewonderen in het glimmende resultaat. Balans. Een mooi thema, lijkt me.

FOCUS IN 2016
En dan durf ik ook al vooruit te kijken naar nog een jaar verder, waar ik het thema van diezelfde vriendin voor ga lenen. Focus. De richting is gezet, dit jaar zet ik koers, volgend jaar hoop ik op concreet resultaat. Van verandering (2014) naar balans (2015) naar focus (2016). Niet meer alles tegelijk, niet teveel willen. Kleine stapjes voor een sterke basis.

HARDOP LACHEN
Plus mijn doorlopende voornemen, wat ik niet alleen ieder jaar, maar eigenlijk iedere dag opnieuw nastreef: hardop lachen. Veel, heel veel, hardop lachen. Laat maar komen dat jaar. Ik lach de wereld wel weer in balans.