Archipunt heeft een innovatief plan gelanceerd om hele Groningse dorpen bevingbestendig te versterken. Dat plan ligt inmiddels bij de NAM en voor diverse media heb ik toelichting gegeven over het concept. 

RTV Noord had de primeur en zodra ons verhaal online kwam, werd het opgepikt door de NOS, Nu.nl, HP/de Tijd, PowNews, Radio 1, BNR radio en meer. Vakbladen tonen hun interesse voor de technische onderbouwing en er stromen interviewverzoeken binnen.

Bij Archipunt, adviesbureau van architecten en ingenieurs, ben ik betrokken bij verschillende externe communicatieprojecten, waarvan dit de grootste is. Op RTV Noord maakte ik mijn debuut als ‘woordvoerder’ op tv en deze week belde ik met Simone FM (woensdag 10.11 om 8.43u) en Havenstad FM (vanaf 5 minuut 52) om meer toelichting te geven.

Het is mooi om te zien dat dit idee zo actief wordt opgepakt en we zijn erg benieuwd hoe het allemaal gaat lopen. Voor mij is het een waardevolle ervaring om een goed verhaal ook voor de camera en op de radio te kunnen vertellen. Wordt vervolgd.

Benieuwd naar het plan? Lees dan verder over de Groninger Gasvesten van Archipunt.