22.10.2012 | In your town.
Je zou kunnen zeggen dat ik op dit moment twee ‘hometowns’ heb. En wel Groningen en Amsterdam. In Groningen staat mijn huis. Maar praktisch elke maandag logeer ik in Amsterdam. Voelt ook een beetje als thuis dus, die ene avond in de week. Dat kwam goed uit. Want zoals gebruikelijk vertrok ik maandag met de trein van 06.51u van Groningen naar Utrecht. Waarop ik mijn eerste woonplaats dus verliet. Voor negen uur functioneer ik eigenlijk niet, dus een foto nemen voordat ik in de trein stapte vond ik echt teveel gevraagd. Die avond struinde ik langs de Amstel, klaar voor een nacht in mijn tweede thuis. In een zijstraatje stond een tekening op de muur. Of het straatkunst was weet ik niet, misschien hoorde het bij het schilderbedrijf op de begane grond. Mooi was het wel. En daar gaat het eigenlijk om.