11.10.2012 | Something close-up.
Goedemorgen! Groene smoothies klinken dan misschien wel heel gezond en geven smaakcombinaties waar zelfs de meest originele hipster zijn of haar wenkbrauwen bij optrekt (boerenkool in een smoothie, ja, echt?), mijn eerste experiment met dit fenomeen was, nou ja, fenomenaal. Mijn ochtend begon zo slecht als maar kan; ik kon eindelijk eens een beetje uitslapen (tot negen uur!), alleen hielden de bouwvakkers die een nieuwe gasmeter kwamen aansluiten daar geen rekening mee. Ik wist niet dat ze zouden komen, anders had ik me gedoucht voordat zij om acht uur vanmorgen het hele huis uit bed belden en vrolijk vertelden dat we pas over twee uur konden douchen. Toen was ik allang het huis uit.

Afijn, ik was wakker. Of ik stond in ieder geval rechtop. Het stof blies ik van de oude blender en vervolgens gooide ik hem vol met kiwi’s, bananen, bleekselderij (ja, echt!) en water. Standje 2 leek me voldoende. Er gebeurde niks. De blender gaf geen kik. Omdat ik toch een uur extra had en toevallig de dag ervoor een VVV-bon in de post vond, fietste ik op en neer naar de Hema en kwam terug met een gloednieuwe, glanzende blender. Inhoud overgegoten en blenden maar! Het lukte. De yoghurt die ik voor de zekerheid ook meteen had gekocht was compleet overbodig. Een super vers, niet te zoet, fris sapje met een kleine bite (door die bleekselderij) was mijn ontbijt. En lunch. Proost.