‘De hemel huilt mee’, las ik vandaag op Twitter. Zelf huil ik niet, maar het weer is wel uiterst treurig. Er is eigenlijk niks beters te doen dan met een deken en grote mok thee op de bank te kruipen. Of, voor de mannen onder ons, in een dikke trui met een bodempje whisky in een leren stoel te hangen. 

De zondag komt eraan. Tijd om een portie klassieke muziek of melancholische klanken à la Noah Gundersen op te zetten en jezelf onder te dompelen in de woorden van anderen. Hier 3 tips voor goede blogs die zelfs de meest regenachtige zondag een beetje zomers kunnen maken.

Got in front of the camera yesterday and walked my first highline

1. A Well Traveled Woman
Een fijne blog voor alle mooie dingen in het leven. Oorspronkelijk gemaakt met alleen maar foto’s die inspireren en doen verwonderen en nu is er ook een extended version. Kort en bondig beschrijft deze welbereisde vrouw de dingen die ze meemaakt in het leven of waar ze over nadenkt. Zonder wollig taalgebruik weet ze kraakhelder een sfeer weer te geven. Zwijmel, droom en zucht. Het leven is mooi.

2. Slenteraar wil ook iets zeggen
Hardop lachen met tranen in je ogen. Gegarandeerd. Een hilarische blog met zo’n fijne droge schrijfstijl die maakt dat je in het leven hardop zou kunnen zeggen wat zij schrijft. Van blogs tot korte verhalen over Adrie Mooiweer – waar binnenkort hopelijk een boek van uit komt, want ik zit op het puntje van mijn stoel. Slenteraar geeft je een kijkje in het leven van… nou ja, Slenteraar dus. En dat leven is leuk.

3. See if it blows
Bewuste fictie in plaats van dagelijkse beslommeringen. Twee verhalen gebouwd om 1 foto. Prachtige foto’s met zo mogelijk nog mooiere verhalen. Genieten van de woorden van twee verschillende vrouwen die een heel eigen idee hebben bij hetzelfde beeld en dat op papier zetten. Originele blog om bij weg te kunnen dromen. See if it blows geeft je het gevoel dat je even uit de wereld stapt. Heerlijk hè? Het leven.