Het is ook niet makkelijk. Heb je net die Kut-Marokkanen een beetje in de hand, wordt het land geterroriseerd door hangjongeren met petjes en Lonsdale jasjes. Voetbal. Veel heb ik er nooit mee gehad, maar er gaat niets boven het horen van een ontladen ‘OEH!’ bij een gemist schot op doel, of een denderend ‘JAAAAAAHH!’ bij een goal.

Stadiongeluid is onbetaalbaar.

Hooligans daarentegen mogen van mij loeihard het land uitgeschopt worden. Want ze worden dan wel hard genoemd, in de kern hebben ze niks meer met voetbal te maken. De titel supporter verdienen ze niet eens. Als je een club zou steunen, wist je wel beter dan stadions te slopen, de vijandelijke aanhangers letterlijk kapot te slaan en het hele traject Amsterdam-Rotterdam een tijdelijke Ghazastrook te maken. Om maar niet te spreken over de rug die naar het veld toegekeerd wordt om de ploeg eens te laten weten wat ze er echt van vinden. Wat nou supporter?

En waar is de KNVB in dit verhaal? Schouderophalend, met pruillipjes en hangende pootjes nemen ze het lafhartige besluit de wedstrijd in twee├źn te delen. Het lijkt onmogelijk de razende aanhang in rood en wit te stoppen. Denkt dan niemand aan de alternatieven? De harde kern een stadionverbod opleggen. Ze in aanloop naar de wedstrijd en nog een paar maanden daarna laten volgen. Een vinger op de pols. Laten weten dat ze in de gaten gehouden worden. Je als club uitspreken tegen deze walgelijke manier van doen. Laat die terrorismebestrijding maar komen!

Veel meer geld dan de kosten voor een extra wedstrijd zal het niet zijn. En zeg nou zelf, het geluid van 50.000 enthousiaste voetballiefhebbers, die genieten van de sport, dat is toch eigenlijk het meeste waard?