Omdat het zondag is: overwegingen, terugblikken en natuurlijk een Loesje.

Sinds tijden ben ik weer een paar dagen achter elkaar thuis geweest. Wonend in Groningen, werkend in Utrecht, reizend door Kameroen, beurzen bijwonend in Brugge: ik voelde me de afgelopen maanden net een artiest on tour.

Het zijn deze momenten waarop ik me besef hoe heerlijk ik mijn huis vind. Ik heb dan ook erg fijne dagen gehad: ik heb de was en afwas gedaan, mijn slaapkamer opgeruimd, bloemen voor mezelf gekocht, kunststukje van de Tijdelijke Kunstwinkel opgehangen, een nieuwe kast in de woonkamer gezet, gekookt voor het zusje, de administratie bijgewerkt, koffie gemalen in mijn koffiemolen, taart gebakken, toerist in eigen stad uitgehangen met mama en het zusje en met een kop thee naast het bed – eindelijk – begonnen in De zwarte met het witte hart.

Daarnaast heb ik goede gesprekken gevoerd met mensen die zich zorgen maken, mijn eigen kennen en kunnen onderworpen aan een herevaluatie en geaccepteerd dat er vragen zijn waarop het antwoord soms verder weg ligt dan ik zou willen. De interne en externe chaos van de afgelopen tijd, maakte verrassend en onverwacht plaats voor rust en stilte.

Dus, logischerwijs, draag ik mijn zondag op aan deze van Loesje. Fijn weekend!