De beste manier om nieuwe inspiratie op te doen is soms gewoon om even weg te gaan. Een vriend van mij vertelde over een groot grafisch vormgever uit New York die eens in de acht jaar een jaar zijn kantoor sluit. Na zeven jaar werken verspreidt zijn personeel zich over het land en de wereld om grafische vormgeving met andere ogen te bekijken. Een jaar lang experimenteren; je creativiteit tot op het bot uitbuiten om de volgende zeven jaar met fantastische producten te komen.

Wat een topplan.

En zo logisch ook. Vroeger schreef ik schriften vol verhalen. Ze gingen allemaal over maneges en kindertehuizen, maar ik heb alle mogelijke perspectieven aangehaald. Soms schreef ik een kort verhaal (dat moest dan voor school), soms een iets langer verhaal en op een dag schreef ik zelfs een heel boek. De idee├źn bleven maar komen! Al die creativiteit die ik toen in het schrijven stak, gaat nu verloren aan de boekhouding, de inrichting van mijn huis en mijn profiel op Facebook en Twitter.Schriftje

Terwijl het veel effectiever kan zijn om eens in de zoveel tijd alleen maar te doen wat je het liefste doet, schrijven, vormgeven, muziek maken, wat dan ook. Om je weer net als vroeger met passie te storten op een blanco vel, waar altijd iets uitkomt dat beter is dan de eerste keer. Kijken waar je grenzen liggen en hoe ver je kunt gaan. De kwaliteit van je product opschroeven door de tijd te nemen om het te perfectioneren. Misschien, als ik nu al die schriften weer op zoek, vind ik wel meteen de inspiratie voor een bestseller.