24.10.2012 | Weather.
Gisteren ging ik op avontuur in het Noorden. In een kleine Suzuki Alto zaten vier mensen volledig gekleed in een soulful outfit. Korte jurkjes, hoge hakken en dunne lijntjes boven de vrouwelijke ogen. Met de grauwe lucht boven ons hoofd reden we naar een gehucht midden in de weilanden, waar ik een klein, schattig kerkje stond. Het kerkje van Fransum. Sensu Film nam daar namelijk een videoclip op van Lee Fields. Hun vorige opname met de surprise flashmob voor Ben Howard was een ervaring waar ik nog steeds kippenvel van krijg, dus ook hier moest ik bij zijn.

Deze middag was wederom kippenvel, maar op een hele andere manier. Een kleine soulman met een licht gerimpeld hoor, een gitarist die lijkt op iemand die in zijn vrije tijd stierenvechter is en twee fantastische vrouwen in het achtergrondkoor met glitterende hakken van 25 centimeter en strakke zwarte pakjes. Het rook in het oude, wit gepleisterde kerkje naar de olielampen die aan het plafond bungelden. Pastelkleurige bloemen stonden in de nis, het koperkleurige orgel was te klein voor de toch al niet grote ruimte. Met een stem die door de ruimte scheurde, raakte Lee Fields ons allemaal.

Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Het wordt zonder twijfel prachtig. Na afloop liepen we weer richting onze Alto. De lucht was nog steeds grijs. Dat zorgde er wel voor dat de mooie gele en groene herfstkleuren er op wonderbaarlijke wijze uit sprongen. Zeker daar, in the middle of nowhere.

Vooruit dan, een paar bonusplaatjes, voor het idee: