04.10.2012 | What you read.
Ik verwaarloos het feit dat het dierendag is. Want het thema vandaag is ‘What you read’ en heel toevallig is gisteren de Kinderboekenweek begonnen. Iedereen weet dat ik groot fan ben van kinderboeken. Vorig weekend was ik uit eten met mijn zusje en we hebben het de hele avond gehad over versjes van Annie M.G. Schmidt – tot een spontane uitroep van prr-tali-loep! aan toe.

Samen kwamen we tot de conclusie dat kinderboekschrijvers altijd gevallen apart zijn. Annie schreef best lugubere dingen, over heksen die mensen eten en naar obesitas neigende mensen die eerst rijstepap naar binnen moeten werken voordat ze bij het lekkers uit komen. Roald Dahl is ook een vreemde snuiter, met naast zijn vele kinderverhalen ook heel veel vertelsels die voor geen enkel kind geschikt zijn (Oom Oswald, de geboorte van Hitler). Wel heeft hij mijn lievelingskinderboek geschreven: De Minpins – een boek dat bijna niemand kent, maar waarvan iedereen de slotzin als quote wil gebruiken. Die las ik dus vandaag.