Sinds februari 2015 heb ik een nieuw rekeningnummer. Niet alleen heb ik (eindelijk) een zakelijke rekening geopend; ik heb een zakelijke rekening geopend bij Triodos Bank. Omdat zij een ‘goede’ bank zijn. En omdat ik de wereld graag een stukje beter maak.

Dus als wij samen iets anders doen dan we gewend waren, kunnen we de economie veranderen. Je bent tot veel meer in staat dan je denkt.

Symbolisch genoeg is mijn bankpas groen. De correspondentie en aanmeldingsprocedure, evenals het opstarten en activeren van online bankieren en pincodes en alles, verliep ontzettend soepel. Triodos Bank licht ons in over de 5 dingen die ‘ze’ je niet vertellen over de economie en dat doen ze leuk. Niet door te vertellen hoe het moet, of hoe goed zij er zelf mee bezig zijn, maar door te benadrukken wat je eigen rol daarin is.

Geld heeft veranderkracht. Door zelf te bepalen wat je met je geld wilt doen, geef je zelf richting, en dus kleur, aan jouw geld.

Daarnaast dragen mijn verdiende centen bij aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Niet alleen bij bedrijven en initiatieven die dit al volop doen. Ook bij organisaties die ermee bezig zijn om duurzamer te handelen. Dat geeft de burger moed. En last but not least: ze hebben een prachtig online magazine waarin ze me vertellen wat er precies met mijn geld gebeurt. De Kleur van Geld. Die artikelen lezen verrassend lekker weg!

Als tekstschrijver en soort-van-idealist kan ik dat goed waarderen. Laat die administratie maar komen. Met Triodos Bank wordt dat ineens een leuke klus.

Mijn nieuwe rekeningnummer is trouwens: NL12TRIO0198056168